Reglementen (de "spelregels")

Direct naar
 
 
 
 
 
 

 

Let op!

Een ECVO-test is maar één jaar geldig. Bij sommige dierenartsen die deze test mogen uitvoeren kunnen nog wachttijden gelden. Indien een hond eerder getest is en de geldigheid dreigt te verlopen, dan is dispensatie onder voorwaarden mogelijk. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Statuten

In de NPC houden we van "fair play".

In onze vereniging gaat het om honden. Die hebben veel plezier en heel weinig conflicten. En voor de conflicten tussen honden heb je geen spelregels nodig. Dat lossen ze tussen elkaar op. Maar de mensen die bij die honden horen. Dat is een ander verhaal. Die maken het soms behoorlijk ingewikkeld.  Daar heb je wel degelijk spelregels bij nodig. Dat noemen we de statuten.

Huishoudelijk reglement

In de statuten staat - door een notaris bekrachtigd - wat we doen en wat niet. De details van hoe we dat doen is nader vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Dat vindt je hier: 

Landelijke regels

BWG

De landelijke spelregels zijn te vinden in het BWG(basisreglement Welzijn en gezondheid), opgesteld door de Raad van Beheer, en gelden voor alle hondenrassen. Deze regels hebben dus voorrang op alle andere spelregels. Stamboomcertificaten worden uitsluitend afgegeven aan fokkers die zich aan deze regels houden.

Clubregels

VFR

Daarnaast kennen we de rasspecifieke spelregels, opgesteld door de NPC, en goedgekeurd door de Raad van Beheer: het VFR (Verenigings fokreglement).

 

Gebruiksdocumenten

Als aanvulling op het VFR kennen we z.g. gebruiksdocumenten.

De inhoud van gebruiksdocumenten wordt officieel vastgesteld en goedgekeurd tijdens de ALV (algemene ledenvergadering).

Hieronder het eerste gebruiksdocument, goedgekeurd tijdens de ALV op 10 maart 2019:

Sancties

Poedels fokken met een stamboom is aan strikte regels gebonden, zoals hierboven aangegeven. Onze fokkers dienen zich hier onverkort aan te houden. Zo niet, dan kunnen sancties worden ingesteld.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter