Aangifte nestje

De procedure

Introductie

In deze procedure wordt beschreven wat je moet doen, in welke volgorde en wat je als reactie ontvangt wanneer je online een nestje aangeeft.

Inloggen op de website is niet nodig en dat is uitdrukkelijk ook niet de bedoeling.

Hierbij zijn ook foto's, stambomen en testuitslagen verplicht. Dit noemen we hierna: de documenten.

Ruim een jaar geleden is begonnen met het digitaal aanleveren en registreren van gegevens van dekberichten, dekreuen en geboren nestjes. Van zowel dekreuen als de teven waarmee wordt gefokt hebben we die gegevens feitelijk maar één keer nodig.
Bij de aangifte kan daarom worden aangegeven dat die gegevens al eerder digitaal zijn aangeleverd. Dat scheelt weer heel wat werk. Uitzondering zijn de ECVO-uitslagen, die maar één jaar geldig zijn. Bij de dekreuen die op de website staan vermeld wordt nu ook aangegeven wanneer de ECVO verloopt.
Tevens worden de behaalde kampioenstitels die bij een aangifte worden doorgegeven gelijk vermeld in de 'prijzenkast'. Ook dat is dus maar één keer nodig.

Dekking al goedgekeurd?

Is er eerder een dekbericht (online) aangeleverd en goedgekeurd, dan zijn alleen de geboortedatum en de aantallen/kleuren nodig voor de aangifte van het nest. 

Raadpleeg zonodig het

Zie ook de publicatievoorwaarden, zoals vastgelegd in het Gebruiksdocument d.d. 10 maart 2019.

Dit document vindt je hier: 

Klik op een onderwerp hieronder om de tekst/inhoud zichtbaar te maken. Nog een klik en de tekst/inhoud wordt weer verborgen.

 

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter