Eerste Jonge Honden & Veteranendag

Op zondag 14 oktober j.l. was het zo ver: de eerste jonge honden en veteranen-dag van de Nederlandse Poedelclub!

Locatie:  Partycentrum Verploegen in Wijchen. Al snel zat het grootste gedeelte van de zaal vol met poedelliefhebbers en poedels in alle kleuren en maten. De eerste drukte begon bij de kraampjes van Huisdierzone en Dutch Hero’s. De kraampjes stonden vol met de leukste artikelen, zowel showbenodigdheden, als speelgoed, als snacks en andere hebbedingetjes. Leuk om zulke kraampjes erbij te hebben op een dag als deze. 

Om elf uur begon de dag officieel. Iedereen werd welkom geheten en er werd kort uitgelegd wat de bedoeling zou zijn in de ring. Heel fijn, want er waren veel mensen die hun hond nog niet eerder voorgebracht hadden. De keurmeester gaf aan dat het allemaal gemoedelijk zou gaan deze dag en dat ze er ook was om mensen te helpen tijdens het showen. En dat hebben we de hele dag gemerkt! De keuringen gingen vriendelijk, ontspannen en op een leuke manier. De keurmeester kon haar keuzes prima toelichten en er werden hartstikke leuke keurrapporten geschreven. Iedere eigenaar gaat aan het eind van de dag natuurlijk altijd naar huis met de allerleukste poedel van de wereld, maar zijn of haar pluspunten op papier zien is altijd een mooie bevestiging.
Deze dag was oorspronkelijk bedoeld als een dag met speciale aandacht voor de veteranen en daarom werden die ook extra in het zonnetje gezet. De keurmeester koos tot beste veteraan de middagslag poedel van Monja Remmerswaal, een kittig zwart heertje van 14,5 jaar! Hij was in topconditie en duidelijk nog een heel blij en vrolijk hondje. Zo zouden alle honden oud moeten worden! De keurmeester legde haar keuze duidelijk uit en vertelde dat ze de veteranen de mooiste klasse vindt en dan zeker als het zulke prachtige oudjes zijn.
Al met al was het een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is! Het was ontzettend leuk om zoveel poedelliefhebbers en hun poedels bij elkaar te zien. Er viel geen onvertogen blaf tussen de honden en ook onder deelnemers werd gezellig gekletst. Er waren ook veel mensen die kennis kwamen maken met het ras en dat is natuurlijk wat we het liefste doen: ons mooie ras promoten en iedereen die dat wil er kennis mee laten maken. We zien jullie graag bij de volgende show van de Nederlandse Poedel Club!

Meer dan honderd foto's zijn te bewonderen of Facebook.

Hieronder hebben we er een aantal momenten uitgeknipt:

(klik op de titel)

"The blues brothers"

"White supremacy"

"Getver. Een microfoon? Geef mij maar een tennisbal!"

"Zwarte koning sjanst met witte koningin"

"Ja, m'n oren heb ik geverfd hoor. Anders zie je ze niet."

"Meid, het is niet waar! Vertel...."

"Nu vraag ik het je nog één keer! Waar heb je alle brokken verstopt?"

"Ik heb gewonnen. Steek die veer nu maar in...."

"Zo jongens, genoeg geshowd. En nu snel naar die lekkere moddersloot hier achter het partycentrum!"

 

Purple Line

up

 

Verzend via FacebookVerzend via Google PlusVerzend via Twitter