Verplichte testuitslagen 

Let op!

Bijzondere maatregelen tengevolge van de corona-crisis

Buitenlandse dekkingen kunnen niet meer in natura gedaan worden zolang er beperkingen gelden in het reisverkeer. Kunstmatige inseminatie is wel een optie. Zowel de NPC als de Raad van beheer staan hier positief tegenover. Advies nodig? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dringend verzoek:

Wie een nest wil fokken dient  ruim op tijd te zorgen voor een geldige ECVO-test van beide ouders.

Dat wil zeggen dat een fokker ruim van te voren contact op moet nemen met de eigenaar van de reu zodat deze kan zorgen voor een geldige test.

Voor de ECVO-testen geldt een termijn van één jaar. Er kunnen weer ECVO-testen gedaan worden, maar er zijn wachttijden. Indien een hond eerder getest is en de geldigheid dreigt te verlopen, dan is dispensatie onder voorwaarden mogelijk. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Testuitslagen spelen een steeds belangrijker rol bij de aangiften. Als een fokker met ouderdieren fokt die drager/lijder blijken te zijn aan een ziekte die met een test aangetoond had kunnen worden, dan kun je daarvoor tegenwoordig niet alleen van de Raad van Beheer een boete krijgen, maar ook nog eens door de rechtbank worden veroordeeld. Een risico dat je als fokker  kunt uitsluiten met geldige testuitslagen. De pupcommissie - die de aangiften moet goedkeuren - wil die uitslagen dus allemaal zien, om ook de vereniging te vrijwaren van reputatieschade, veroorzaakt door aangesloten fokkers die zich niet aan de regels hebben gehouden.

Een hele mond vol, maar het toont nog eens aan dat je je zelf als koper van een pup een hoop ellende kunt besparen als je alleen koopt bij een fokker die zich aan de regels houdt. Die testen kosten geld, wat ten dele verklaart waarom er zo veel geld voor een poedelpup wordt gevraagd.

Klik op de knop voor een overzicht van alle relevante testen (ook te downloaden). De aangekruiste vakken betreffen alle testen die in het fokreglement verplicht worden gesteld.

De oranje gekleurde vakken zijn de nieuwe testen, waarvan in de ALV van 1 maart 2020 besloten is dat ook daarop getest moet worden.

Wie zijn geautoriseerd voor het uitvoeren van de testen?

Voor de HD- en PL-testen ga je naar je dierenarts.

Voor de ECVO-(spiegel)test ga je naar een gespecialiseerde dieren(oog)arts.

Voor de genetische (DNA) testen zijn Laboklin of van Haeringen (VHL) het meest gangbaar. 

Zie voor een volledig prijzenoverzicht van Laboklin en VHL het overzicht hieronder.

Een zeer uitgebreide test wordt door Embark uitgevoerd (kan veel tijd kosten). Let er wel op dat de rcd4PRA-test hier niet bij zit. Dat dient dus alsnog bij één van de andere laboratoria te worden gedaan (bij Laboklin zit dat in de combitest).

Uitgebreide informatie over Embark vindt je hier: 

Van de Embark-uitslagen is voor de pupcommissie alleen deze pagina van belang  

Downloaden en/of afdrukken overzicht verplichte uitslagen

Op de PC of laptop kun je dat ook afdrukken met een klik op de knop hieronder. Ga - als het overzicht in beeld is - met de cursor (muisaanwijzer) naar de bovenkant van het overzicht om de desbetreffende iconen zichtbaar te maken.  

Downloaden printen popup

Een onderzoek aanvragen bij Laboklin doe je met deze knop:

Lees zonodig eerst de handleiding met de prijslijst:

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter