Laatste nieuws

Gepubliceerd/bijgewerkt op: donderdag 28 april 2022 om 19.30 uur

De Oekraïense dierenbeschermers werken in barre omstandigheden. Urenlang zitten ze in schuilkelders, maar niets houdt ze tegen om te zorgen dat zo veel mogelijk dieren eten krijgen. Dagelijks riskeren zij hun leven door dierenasiels in dorpen en steden te bevoorraden die zwaar onder vuur liggen. Maar gisteren even niet, ze besloten om op grote afstand, samen met hun Nederlandse collega's van House of Animals, Koningsdag te vieren.

Medeoprichter van UPAW Olga Kirilovich zegt: “Dankzij de steun van zoveel Nederlanders kunnen wij door het hele land tienduizenden dieren blijven voeren. We zijn dag en nacht aan het werk en er is nooit tijd om even te kunnen ontspannen. We zijn gisteren speciaal samengekomen om in het oranje op de koning en op onze Nederlandse vrienden te proosten. Het was voor ons een bijzonder moment, want we konden even alles vergeten en hebben een leuke avond gehad."

De belangrijkste noodsteun voor duizenden honden en katten in de Oekraïne komt sinds het begin van de oorlog vanuit Nederland. Ruim 300.000 kg voer is vanuit House of Animals naar de Oekraïne gegaan. Elke week vertrekken twee Nederlandse vrachtwagens voer vanuit een loods in Neede naar Lviv. In Lviv nemen de mensen van UPAW het over en zorgen dat het voer bij tienduizenden dieren in nood terecht komt.

Karen Soeters: “Toen we deze foto binnenkregen van onze collega dierenbeschermers in Oekraïne kregen we allemaal tranen in de ogen. We hadden verteld dat het vandaag Koningsdag is en hoe we dat vieren. Ze hebben iets oranjes aangetrokken en zijn speciaal samengekomen om op grote afstand met ons te proosten.”


Gepubliceerd/bijgewerkt op: vrijdag 15 april 2022 om 13.50 uur

Karin Soeters van "House of Animals" meldde ons al eerder dat er voedsel onderweg is voor achtergebleven dieren en asiels in Oekraine. Maar inmiddels is er  sprake van regelmatige transporten. Mogelijk gemaakt door de financiële hulp van talloze dierenliefhebbers.  


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zondag 13 maart 2022 om 14:45 uur

Je kunt nu ook online aangifte doen van dekkingen, nestjes en dekreuen voor de rasvariant FKM. 


Gepubliceerd/bijgewerkt op: vrijdag 11 maart 2022 om 22:30 uur

Er is een herplaatser beschikbaar: een mooi teefje van 4 jaar.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 7 maart 2022 om 19.00 uur

Een bericht over vier omgekomen asielmedewerkers.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zondag 13 februari 2022 om 00.30 uur

We brengen het nog maar eens opnieuw onder de aandacht:

alle verplichte aangiften van dekkingen en nestjes door onze fokkers dienen niet alleen bij de Raad van Beheer te worden gedaan, maar ook bij de NPC.

De ervaring leert dat er nogal eens wat wordt vergeten. Daar kan deze checklist bij helpen. Dus downloaden en uitprinten!


Gepubliceerd/bijgewerkt op: woensdag 5 januari 2022 om 12.30 uur

Onlangs werd een wetsvoorstel ingediend voor een definitief vuurwerkverbod. Het voorstel werd ondersteund door ruim 100 organisaties waaronder ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en dierenwelzijnsorganisaties zoals House of Animals, Caring Vets en Sophia Vereeniging.

Campagne ‘IK KLAP’
Vuurwerk zorgt jaarlijks voor veel dierenleed en milieuvervuiling. Daarom heeft een groot aantal landelijke en regionale organisaties – die zich inzetten voor dierenwelzijn en het milieu – de handen ineen geslagen met de campagne ‘IK KLAP’ waar zij gezamenlijk pleiten voor een definitief landelijk verbod op vuurwerk. En dat is bijzonder, want niet eerder zijn zoveel dierenwelzijn- en milieuorganisaties samen opgetrokken voor een hoger doel.

Samen voor dier én milieu

Ruim 100 organisaties die zich op verschillende manieren inzetten voor dierenwelzijn en het milieu roepen de landelijke overheid met de campagne ‘IK KLAP’ op om vuurwerk definitief te verbieden. Niet alleen het afsteken ervan, ook de verkoop. Meer partners zijn o.a. Wakker Dier, de Vogelbescherming en Dier&Recht. De campagne toont op indringende wijze het negatieve effect van vuurwerk op huisdieren, wilde dieren en de natuur. Waarna zoveel mogelijk mensen worden gestimuleerd om mee te klappen voor een landelijk verbod.

Vuurwerkangst en gehoorschade bij dieren

Niet alleen huisdieren als honden, katten, konijnen en knaagdieren hebben veel last van vuurwerkstress. Vuurwerk zorgt tijdens de jaarwisseling ook bij vogels en andere wilde dieren voor veel angst. Vooral het geluid is angstaanjagend voor dieren, omdat hun gehoor veel gevoeliger is dan dat van de mens. Een dier reageert vanuit zijn natuurlijke gedrag en instinct op wat het ziet, ruikt en hoort. De meeste dieren slaan dan op de vlucht, waardoor er veel ongelukken zoals aanrijdingen gebeuren. En vogels vliegen in blinde paniek tegen ramen, hoogspanningskabels en andere hoge obstakels aan, vaak met de dood tot gevolg.

Karen Soeters, oprichter van House of Animals: “Het wordt tijd dat mensen zich beseffen dat een paar uurtjes vermaak met vuurpijlen en gillende keukenmeiden enorme gevolgen heeft voor dieren in het wild en huisdieren. Ecologie is ontzettend belangrijk. Ruimte wordt steeds kleiner. Mensen zullen er aan moeten wennen dat ze daar rekening mee moeten houden. Het niet afsteken van vuurwerk voor vermaak is een klein offer en daarbij voorkomt het ook een hoop ongelukken.”

Milieuvervuiling door vuurwerk

Ook de natuur ondervindt jaarlijks overlast aan vuurwerk. Bij het afsteken van vuurwerk komt fijnstof vrij. Dat zorgt voor luchtvervuiling en is schadelijk voor de natuur, maar ook voor de gezondheid van mens en dier. Naast luchtvervuiling zorgt vuurwerk ook voor bodem- en watervervuiling. Het fijnstof komt namelijk samen met onverbrande vuurwerkresten, die chemische stoffen en zware metalen bevatten, ook terecht in het water en in de grond.

Verbod op afsteken én verkopen vuurwerk
De dieren én het milieu zijn dus slachtoffer van het menselijk plezier, en daar moet volgens de deelnemende partners van de campagne ‘IK KLAP’ een einde aan komen! Voor de afgelopen jaarwisseling gold – net als vorig jaar – een landelijk verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk. Dit tijdelijke verbod had te maken met de Covid-19 pandemie, en had als doel om tijdens nieuwjaarsnacht de zorg te ontzien. De partners van de campagne ‘IK KLAP’ zetten zich dan ook in voor een definitief verbod op het afsteken én verkopen van vuurwerk op landelijk niveau.

Vuurwerkmanifest
Het Vuurwerkmanifest steunt de campagne ‘IK KLAP’ met de website www.ikklap.nl. Inmiddels wordt het manifest door meer dan 700.000 particulieren en organisaties gedragen. De partners van deze campagne pleiten voor een totaalverbod op vuurwerk, zij zien gemeentelijke vuurwerkshows waar het manifest zich voor inzet als tussenstap omdat doel te bereiken.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 27 december 2021 om 13.00 uur

Er was weer een poedelwandeling gepland. Zondag 15 januari a.s. in het Baarnse Bos. Maar de lockdown gooit weer roet in het eten. Voorlopig uitgesteld dus.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 12 december 2021 om 13.00 uur

Met sponsorklikken kun je de NPC een handje helpen. Zonder je portemonnee te hoeven trekken.

Het zit weer even tegen wegens de lockdown, maar misschien ga je online nog een grote aanschaf doen.

Vergeet niet te SponsorKlikken, zodat NPC commissie ontvangt: 

Download de app om de dag na jouw aankoop te zien hoeveel commissie jouw aankoop ons heeft opgeleverd. Jouw aankoop is anoniem, alleen de winkelnaam en het betaalbedrag is te zien.

Hoe werkt gratis sponsoren?
Als jij via bovenstaande of onderstaande link iets koopt dan ontvangt NPC commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: vrijdag 3 december 2021 om 23.00 uur

Karin Soeters van "House of Animals" stuurde ons een persbericht waaruit blijkt dat de broodfokkers het niet zo nauw nemen met hun pups.

Er zijn bij één zo'n broodfokker maar liefst 849 pups 'zoek'.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: woensdag 1 december 2021 om 14.00 uur

De Franse Krulhaar Meerkleurig (FKM) vanaf vandaag ook qua gepubliceerde documentatie helemaal 'thuis' bij de NPC.

Met de publicatie van de gewijzigde verenigings-statuten, het VFR en de rasstandaard heeft de NPC de belangenbehartiging van dit nieuwe ras ook administratief gecompleteerd.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 11 oktober 2021 om 13.00 uur

De stichting "House of Animals" is al jaren actief om aandacht te vragen voor alle mogelijke vormen van dierenleed. Daar staan ze natuurlijk niet alleen in. In zo ongeveer elk reclameblok van welke TV-zender dan ook komt iets langs over dieren in nood. Maar als rasvereniging zijn we vooral gefocussed op het dierenleed dat de broodfok met zich meebrengt.

En "House of Animals" maakt daar naar ons idee héél serieus werk van. Oordeel zelf:


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zondag 29 augustus 2021 om 23.00 uur

Van Embark - een gespecialiseerd laboratorium voor o.a. gezondheidstesten voor honden - ontvingen we uitgebreide informatie over hun werkwijze:


Gepubliceerd/bijgewerkt op: donderdag 15 juli 2021 om 19.15 uur

Vanaf nu kunnen door onze fokkers speciale certificaten worden aangevraagd  om t.b.v. de koper van een pup aan te tonen dat deze aan alle door de NPC gestelde eisen voldoet, zoals vastgelegd in de fokreglement van de rasvereniging.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 31 mei 2021 om 23.00 uur

Dringend verzoek:

Wie een nest wil fokken dient ruim op tijd te zorgen voor een geldige ECVO-test.

Er dient tevens gezorgd te worden voor een geldige ECVO-test bij de reu.

Dat wil zeggen dat een fokker ruim van te voren contact op moet nemen met de eigenaar van de reu zodat deze kan zorgen voor een geldige test.
Daarom dit dringende verzoek:  plan je nest ruim van te voren en zorg voor geldige testen van beide ouders.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: dinsdag 11 mei 2021 om 22.00 uur

Het duurt even, maar met het stempel van de Raad van Beheer op je fokreglement heb je dan ook wat:

 


Gepubliceerd/bijgewerkt op: vrijdag 23 april 2021 om 23.00 uur

Vanaf 1 mei j.l. is een aantal nieuwe variëteitskruisingen mogelijk.

Het besluit hierover is in de laatste Raadar, het officiële publiciteitsorgaan van de Raad van Beheer, bekend gemaakt.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 22 februari 2021 om 11.30 uur

Voor het testen van ouderdieren op aandoeningen d.m.v. DNA-onderzoek kunnen niet alleen leden van de NPC die al geregistreerd zijn als fokker, maar ook diegenen die willen gaan fokken met hun reu of teefje nu gebruik maken van een bijzonder uitgebreid testpakket. Dit doen we collectief bij Embark. Niet alleen de prijs is heel interessant, maar ook omdat we de testen gebundeld kunnen aanvragen krijgen we hiermee extra informatie die voor het kiezen van de partners voor een nestje van groot belang kunnen zijn.

Lees er alles over, maar aanmelden kan pas - naar verwachting - in september a.s.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: vrijdag 12 februari 2021 om 23.00 uur

Op onze Facebook-pagina te zien, maar ook hier: een mooi stukje video over verleden en heden van ons mooie ras.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zaterdag 6 februari 2021 om 00.00 uur

We hebben zo langzamerhand een enorme collectie lege mandjes in de aanbieding.

Ruim driehonderd mensen zoeken een herplaatser (volwassen poedel).

Drieënveertig daarvan hebben ons heel gedetailleerd laten weten om wat voor reden ze een herplaatser zoeken, hoe veel tijd ze per dag met hun nieuwe aanwinst zullen gaan wandelen, en welk prachtig park, bos of strand ze in de buurt van hun huis hebben liggen.

Dus: weet je ergens een poedel die om wat voor reden dan ook moet verhuizen, dan zal het vinden van een nieuw mandje geen enkel probleem zijn.

Neem eens een kijkje bij al die mensen die de rode loper bij wijze van spreken al hebben uitgerold.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 25 januari 2021 om 20.00 uur

We hebben er weer een mooie witte grote/standaard dekreu bij: Jack!

Dit is 'm:  

Hoort bij een nieuwe fokker op onze fokkerslijst:  


 Gepubliceerd/bijgewerkt op: dinsdag 10 november 2020 om 22.00 uur

We hebben er weer een prachtige fokreu bij: Sjafke. Een grote grijze!

Kijk hier:  


Gepubliceerd/bijgewerkt op: maandag 31 augustus 2020 om 11.15 uur

Het tijdens de laatste ALV vastgestelde VFR is nu ook door de Raad van Beheer goedgekeurd en op 1 augustus j.l. van kracht geworden.

Kijk hier:  


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zaterdag 1 augustus 2020 om 16.15 uur

De oppascentrale is aangevuld met de mogelijkheid om iemand bij jou op te laten passen (minimumperiode twee weken).

Dit is een service voor leden van de NPC. Na aanmelding krijg je inloggegevens voor een speciaal deel van de website. 

Kijk hier: 


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zaterdag 11 juli 2020 om 13.00 uur

Er zijn nogal wat vragen gesteld over de verwachte en geboren nestjes: "Worden er helemaal geen pups meer geboren?"

Kijk voor meer uitleg bij de wachtlijstpagina, met daarop de gegevens over het eerste halfjaar 2020.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: zaterdag 28 maart 2020 om 23.15 uur 

Op de Algemene Ledenvergadering van 1 maart j l. is besloten dat o.a. DM als verplichte test zal worden opgenomen is het VFR.

De nieuwe regels worden gehanteerd sinds 1 april j.l.
We willen wel graag alle fokkers op het hart drukken om voor hun fokdieren gebruik te maken van het Poedelpakket dat Laboklin voor ons ras beschikbaar heeft gesteld. Dat is een pakket met de vijf belangrijkste DNA-testen (voor alle variëteiten) voor een heel redelijke prijs. Leden krijgen hierop korting.
Zo weet iedereen zeker dat op DNA-gebied de belangrijkste testen voor zijn of haar poedel zijn gedaan!

De oranje gekleurde vakken zijn de nieuwe verplichte testen.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: dinsdag 28 januari 2020 om 23.00 uur 

Een nieuwe kans om nu eens goed te leren hoe je een poedel borstelt en kamt!

De volgende cursus borstelen en kammen stond gepland voor zaterdag 28 maart a.s., maar is uitgesteld tot nader order

Wacht niet te lang met je aanmelding, want er is maar plaats voor zes honden.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: dinsdag 21 januari 2020 om 00.00 uur 

Weer een stukje uitbreiding van de website: een prijzenkast voor alle prijzen en titels, bemachtigd door alle poedels van alle leden. Dus leden, loopt er een kampioen bij je rond? En weet nog bijna niemand dat? Zoek een foto, de stamboom en het certificaat bij elkaar en meldt je kampioen aan.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: vrijdag 3 januari 2020 om 22.00 uur

Je kunt vanaf nu wijzigingen in je lidmaatschapsgegevens (emailadres, woonadres,telefoonnummer, bankrekeningnummer) online doorgeven.


Gepubliceerd/bijgewerkt op: woensdag 11 december 2019 om 20.00 uur 

Sta je al op de wachtlijst voor een herplaatser? Vertel dan meer over jezelf en waar die herplaatser terecht gaat komen.

Zie de profielen die al zijn aangeleverd.

Kijk verder bij


Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter