Informatie herplaatser 2405012

Joep, reu, middenslag, grijs, 3 jaar

Details

Woonplaats Bavel
Reden herplaatsing

Gewijzigde gezinsomstandigheden

Gesteriliseerd/gecastreerd Ja
Stamboom aanwezig Ja
Gewend aan kinderen? Nee
Gewend aan andere huisdieren? Nee
Kan alleen zijn? Geen probleem
Gevraagde vergoeding €250 - €500

Beschrijving

Sinds elf maanden is er een gezinslid bijgekomen, onze zoon Rein.

Joep is een enthousiaste, lieve en ontzettend loyale hond. Echter heeft Joep ook zijn gebruiksaanwijzingen wat helaas niet samen gaat met ons zoontje.

Joep is ons eerste hondje en helaas zijn wij zelf tekort geschoten in de opvoeding doordat wij hebben onderschat hoe slim het prachtige poedelras is.

Joep is als pup aangevallen door een hond waardoor hij weinig honden leuk vindt. Om deze reden houden wij Joep aangelijnd tenzij er geen hondjes in de buurt zijn. Ook vindt hij kindjes die gillen, rennen, voetballen of op stepjes erg eng. Hier blaft hij naar. Echter geeft de gedragsdeskundige aan dat dit te trainen valt en dat dit met zelfvertrouwen heeft te maken. Joep is erg enthousiast bij binnenkomst van visite, dit behoeft nog wat training. Joep is erg gevoelig voor de omgeving om zich heen en gaat het beste op rust en een baasje met veel geduld. Een baasje wie een maatje voor het leven zoekt en niet bang is om Joep nog wat te trainen en om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Ook kan Joep veel trucjes en vindt hij het fantastisch dit te leren. Luisteren vindt hij een ander verhaal. Hij kijkt eerst of je wel een snoepje in je hand hebt. Zo slim is hij wel. Wanneer je op de bank zit met een kleedje komt hij lekker bij je liggen. Hier genieten wij altijd van. Let wel, straffen werkt bij Joep niet. Belonen wel. Door te straffen ervaart hij stress en gaat hij staartjagen. Dit zoeken wij dus niet in een baasje. Deze keuze maken wij met veel pijn in ons hart. Vandaar dat we Joep pas naar een ander plekje brengen als hij hier veel beter op wordt.

Opmerkingen

Erg gevoelige darmen. Dat komt vaker voor bij dit ras. Hierdoor moeten anaalklieren wel eens uitgeknepen worden. Kan snel last hebben van diarree dus moet op strict hypoallergeen voer blijven. Het liefst vers paardenvlees. Echter vinden wij dit ook nog een zoektocht. Hij krijgt ook probiotica.

Foto's

 foto1

foto2

foto3

 

 Interesse?

Bel met Jeroen en Margo Bijman , tel.  0630 076924 , of mail  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter